Stoofpot van varkensbovenpoot met bruine bonen
Ingrediënten
Geniet hiervan met de hele familie, aantal personen 15+
- 3 Varkensbovenpoten
- 1500 Gram bruinebonen uit pot
- 5 Uien
- 4 Paprika's
- 6 Tomaten
- 6 Teentjes knoflook
- 250 Gram champignons
- 1 Blik ratatouille
- 500 Gram kleine aardappeltjes
- Geconcentreerde wildfond voor 2 liter
- Fles rode wijn
- Varkensvlees kruiden
- Grill kruiden
- Oude stoofpot (uit vriezer)
Uiteraard is het DE ULTIEME combinatie wanneer de zelfde wijn in de stoofpot wordt gebruikt als die erbij wordt geschonken!
Serveer tip

Een perfect passende wijn bij deze heerlijke stoofpot;
Deze Spanjaard komt uit het wijnbouwgebied Toro. De wijnen hier vandaan zijn nog niet zo bekend, maar zeker niet minder lekker.
Hij wordt gemaakt van de Garnacha en de Tinta de Toro druif, dit is een lokale benaming voor de naam Tempranillo. In dit gebied moet de Tinta de Toro wel voor minimaal 75% in de wijnen worden verwerkt.
Deze wijn bevat een mooie neus met indrukken van onder andere bosbessen, mint, eucalyptus, een klein beetje vanille en laurier. In de mond is de wijn mooi stevig, maar niet met een te zware structuur. Mooi en fijn rijp fruit met een goed geïntegreerde houttonen en fijn zachte tannines.
Bereiding
Meng de varkensvlees kruiden half om half met de grill kruiden, kruid hiermee de varkensbovenpoot en laat het rustig op kamer temperatuur komen als u ondertussen bezig bent het vuur in de gewenste warmte te krijgen. Is het vlees op kamer temperatuur gebruik dan de deksel van de Dutch Oven om het vlees aan te braden.
De deksel kan zonder problemen op zijn kop direct op de kolen of het vuur geplaats geworden. Gebruik een klein beetje olie of boter bij het aanbraden.
.jpg)
Bak het vlees stevig tot deze rondom donker bruin is, haal het uit de pan en haal de deksel uit het vuur.
Hang of zet de pan boven het vuur en doe een beetje boter in de pan fruit de in ringen gesneden ui en voeg hierna de paprika toe om deze ook even mee te bakken.
Voeg de varkensbovenpoten toe, 1000 gram bruinebonen (2/3), in stukjes gesneden tomaat en champignons, fijn gehakte knoflook, onverdunde wildfond, de ratatouille en een scheutje wijn naar smaak.
Laat het geheel een nacht door pruttelen, voeg de volgende dag de oude stoofpot toe. Voor het opdienen de kleine aardappeltjes in schil en de resterende bruine bonen toevoegen en laat deze een uur mee koken.
Eet smakkelijk!
@royaalrecepten volgen Tweeten




