Luikse ribbekes
Ingrediėnten
- Ribstuk
- Licht pittige grill kruiden
- Mosterd
- Wild fond
- Luikse stroop
Voorbereiding
Het beste is om de wild fond een dag vooraf in het ribstuk te injecteren om de smaak beter te verdelen.
Bereiding
Nadat het ribstuk een dag van te voren geinjecteerd is, besmeer je het ribstuk met de mosterd rondom en kruid het vlees met de licht pittige grill kruiden.
Plaats de temperatuur meter in het ribstuk zo dicht mogelijk bij het bot. Gaar het ribstuk indirect op de BBQ met een temperatuur van 140 °C totdat het een kerntemperatuur heeft van 66°C. Pak het ribstuk dun in met aluminium folie om het vocht zoveel mogelijk in het vlees te houden, gaar het nu door tot 72°C. Haal het vlees uit de aluminium folie en besmeer het met de luikse stroop plaats het zonder de aluminium folie in de BBQ en gaar het door tot 74°C om de stroop in te drogen.
Snij het ribstuk tussen de ribben door, serveer het ribstuk met een schaaltje van gegrillde krieltjes, paprika, courgette, ui, knoflook en peper en zout naar smaak.
Eet smakelijk!
@royaalrecepten volgen Tweeten




