Oosterse entrecote spiezen met geroosterde sesam
Een bijzonder maar heerlijk en imposant barbecue gerecht, entrecote aan spiezen op oosterse wijzen met geroosterde sesam. We hebben hierbij gekozen voor Belgisch Wit Blauw entrecote, deze is groot van formaat en heeft een prachtige vet marmering voor de smaak en malsheid. En om het geheel af te maken met een bijpassende Oosterse salade.
Ingrediënten
- 900 gr entrecote (snij dikte 2-2,5cm)
Voor de 6 royale spiezen
- 28 ml sojasaus
- 7 ml olijfolie
- 8 gr bruine basterdsuiker
- 4 gr geroosterde sesam zaad
- 1 gr ui poeder
- 1 gr gemalen 4 seizoenen peper
- 1 gr knoflook poeder
- 1 gr gember poeder
- 2 gr zout
Voor de marinade van de spiezen
Benodigdheden
- Barbecue geschikt voor direct en indirect grillen
- Spiezen
- 5 ml mosterd
- 5 ml sojasaus
- 3 ml zoete sojasaus
- 5 ml balsamicoazijn
- 10 ml olijfolie
- 3 ml sesamolie
- 2 ml honing
Voor de Oosterse dressing
- 100 gr veldsla
- 100 gr Chinese kool
- halve komkommer
- 100gr honingtomaatjes
Voor de Salade
Voorbereiding
Meng alle ingrediënten voor de marinade van de spiezen goed door elkaar. snij blokvormige staven uit de entrecote en laat deze minimaal 3 uur marineren.
Voor de Oosterse dressing doe je alle ingrediënten in een kom en goed mengen. Tip; met een staafmixer meng je het grondig en snel.
Voor de salade, snij de Chinese kool in dunne korte reepjes, de komkommer in julienne en honingtomaatjes in vier partjes, meng dit nog niet met de veldsla.
Maak de barbecue gereed voor indirect grillen op 160°C, rijg de staven vlees dwars aan de spiezen.
Idee; laat de repen aan één stuk en snij ze pas in losse spiezen als ze gaar zijn. Dan kun je de prachtige structuur en gaarheid van het vlees zien. Dit is om te watertanden.
Bereiding
Plaats de spiezen indirect op de barbecue en gaar deze tot de gewenste gaarheid. Om de spiezen uiteindelijk medium te krijgen gaar je ze indirect tot 45°C kerntemperatuur. Voor die heerlijke grillsmaak en grillmarks (lijnen) grill je de spiezen direct aan beide zijden, doe dit kort maar heet.
Meng voor de salade de ingrediënten met de veldsla en leg dit op het bord, druppel hier de Oosterse dressing over.
Laat de spiezen een enkele minuut rusten losjes afgedekt met aluminium folie, snij ze af tussen de spiezen en plaats ze op het bord.
Geniet ervan en eet smakelijk!
@royaalrecepten volgen Tweeten




