Wilde fazant met bier
Ingrediënten
- Wilde fazant
- 250 gram gerookte spek
- 330 milliliter bokbier
- 2 stronken witlof
- 250 gram champignons
- 3 rode uien
- 4 passi vruchten
- 500 gram aardappelen
- Wildkruiden
- 4 takjes rozemarijn
- 6 laurier blaadjes
- 10 hele kruidnagels
Serveer tip

Een goede wijn bij dit heerlijk gerecht;
De meningen zijn nogal verdeelt. Bij fazant hoort Bordeaux! NEE, wij doen graag dingen welke anderen NIET doen en zijn van mening dat over de hele wereld goede en lekkere wijn wordt gemaakt. Dus wij kiezen voor deze wijn, een absolute topper!
Deze wijn, gemaakt van de wat onbekende soorten Falernian en Greco uit de Campania streek in Italie. Doordat de wijnranken op vulkanische bodem staan, geeft dit de druiven en dus de wijn veel spanning. De wijn bevat een intens aroma van kersen, mooi rokerig en vanille. Heerlijk in combinatie met krachtig eten.
Bereiding
.jpg)
Haal de wilde fazant tijdig uit de koeling en zorg dat deze op kamer temperatuur is voordat u begint. Maak de fazant schoon verwijder eventueel resterende veertjes en bij een zichtbaar schotwond de hagel bolletjes verwijderen.
.jpg)
Kruid de Fazant rondom met wildkruiden. Omhul de fazant in een laag gerookte spek en doe de fazant in de pan. Voeg de witlof, champignons en rode uien heel toe, voeg ook de aardappelen toe, deze zijn het lekkerst als ze goed gewassen zijn, maar ongeschild. Doe de takjes rozemarijn, de blaadjes laurier en de hele kruidnagel bij in de pan.
.jpg)
Giet als laatste het bockbier over de ingrediënten. Doe de deksel op de pan en hang de pan boven het vuur.
Laat de pan anderhalf uur boven het vuur hangen.
Eet smakelijk!
@royaalrecepten volgen Tweeten




