Pangasiusfilet gepocheerd in witte wijn op een bedje van groenten
Het idee achter dit recept is om twee bereidingen aan de pangasiusfilet te geven. De onderzijde wordt samen met de groenten gepocheerd in de witte wijn terwijl de boven kant een korstje krijgt van de droge houtskool lucht.
Ingrediënten
- 3 pangasiusfilets (pangafilets)
- 1 courgette
- 2 rode paprika's
- 1 limoen
- 2 teentjes knoflook
- Droge witte wijn
- Viskruiden
- Visfond
- Zeezout
Benodigdheden
- Skillet (gietijzeren pan)
- Barbecue geschikt voor indirect grillen
Voorbereiding
Snij de courgette en rode paprika in blokjes van ongeveer 1cm. Snipper de knoflookteentjes fijn en snij de limoen in dunne plakjes. Maak vervolgens de barbecue gereed voor indirect grillen op 200 °C.
Bereiding
Bedek de bodem van de skillet met de courgette en rode paprika blokjes, leg hierover de drie pangasiusfilets. Vul de skillet met droge witte wijn tot net onder de pagasiusfilets en voeg naar smaak een beetje visfond en zeezout toe. Kruid de filets met de viskruiden, strooi de gesnipperde knoflookteentjes zowel over de filets als ook de groenten en maak het af met de plakjes limoen.
Plaats de skillet indirect in de barbecue en laat het garen tot er een mooi licht bruin korstje op de pangasiusfilets ontstaat.
Giet het overtollig vocht uit de pan. Serveer als hapje op een klein bordje met de groenten onder de gepocheerde pangasiusfilet.
Geniet ervan en eet smakelijk!
@royaalrecepten volgen Tweeten




