Apple Fritters
Apple Fritters zijn heerlijke appelbeignets maar dan op z'n Amerikaanse, gefrituurd in de Dutch Oven met een zoete beslag. Een side dish waar ook zeker de kinderen warm voor lopen!
Ingrediënten
Voor het maken van 8-10 Apple Fritters
Voor de Apple Fritters
- 2 Granny Smith appels
- 260 gr bloem
- 65 gr kristalsuiker
- 8 gr bakpoeder
- 4 gr zout
- 2 gr kaneel poeder
- 0,5 gr nootmuskaat
- 180 ml appelsap
- 2 grote eieren
- 25 gr boter
- 100gr kristal suiker of poedersuiker
Voor de bereiding
- 1 L arachideolie
- Dutch Oven
- Thermometer
Bereiding Apple Fritters
Schil de Granny Smith appels en haal de kern eruit met een appelboor. Snij de appel in plakjes van ongeveer 1/2cm dik, leg ze op bakpapier en dep ze goed droog met keukenpapier.
Meng de bloem, kristalsuiker, bakpoeder, kaneel en nootmuskaat. Klop de appelsap, eieren en gesmolten boter goed door in een grote kom, doe hier het meel mengsel onderdoor en klop tot er een mooie gladde massa ontstaat.
Frituren Apple Fritters
Verhit de olie in een Dutch Oven voor tot een temperatuur van 180°C.
Leg de appelschijfjes in het beslag haal ze er uit en bak ze per 4 á 5 tegelijk. Ongeveer 2-3 minuten per zijde.
Zorg dat tijdens het bakken de temperatuur tussen de 170°C en 180°C blijft. Een te hoge temperatuur zal het beslag snel verbranden en bij een lage temperatuur neemt het beslag veel olie op.
Doe kristal suiker in een grote vlakke schaal en leg hier de warme Apple Fritters op of bestrooi ze met poedersuiker.
Geniet en eet smakkelijk!
Variëren
Varieer eens leuk met dit recept en probeer banaan of peer te frituren met het beslag of snijd de appel in frietjes vorm.
Om het beslag nog luchtiger te krijgen kun je ook spa-rood toevoegen aan het beslag.
Hou je van erg zoet maak dan een glazuursausje over de Apple Fritters van poedersuiker met appelsap.
@royaalrecepten volgen Tweeten




