Wilde fazant met bier

Ingrediënten

  • Wilde fazant
  • 250 gram gerookte spek
  • 330 milliliter bokbier
  • 2 stronken witlof
  • 250 gram champignons
  • 3 rode uien
  • 4 passi vruchten
  • 500 gram aardappelen
  • Wildkruiden
  • 4 takjes rozemarijn
  • 6 laurier blaadjes
  • 10 hele kruidnagels

Bereiding

Wilde fazant met bier

Haal de wilde fazant tijdig uit de koeling en zorg dat deze op kamer temperatuur is voordat u begint. Maak de fazant schoon verwijder eventueel resterende veertjes en bij een zichtbaar schotwond de hagel bolletjes verwijderen.

Wilde fazant met bier

Kruid de Fazant rondom met wildkruiden. Omhul de fazant in een laag gerookte spek en doe de fazant in de pan. Voeg de witlof, champignons en rode uien heel toe, voeg ook de aardappelen toe, deze zijn het lekkerst als ze goed gewassen zijn, maar ongeschild. Doe de takjes rozemarijn, de blaadjes laurier en de hele kruidnagel bij in de pan.

Wilde fazant met bier

Giet als laatste het bockbier over de ingrediënten. Doe de deksel op de pan en hang de pan boven het vuur.

Laat de pan anderhalf uur boven het vuur hangen.

Eet smakelijk!


Ruler Royaal BBQ - dutch ovens Royaal BBQ - accessoires Royaal Genieten - wijnen