Royaal BBQ pork rub

Ingrediënten

  • 60 gr zoete paprika poeder
  • 60 gr bruine basterdsuiker
  • 50 gr fijne zeezout
  • 25 gr knoflookpoeder
  • 20 gr uienpoeder
  • 16 gr vers gemalen zwarte peper
  • 12 gr chilipeper
  • 10 gr mosterdpoeder
  • 5 gr cayennepeper

Deze ingredienten geven een licht pittige en zoete rub, wat verrassend lekker is op bijvoorbeeld een procureur. Mocht je van minder pittig houden dan kun je de cayennepeper weglaten en iets minder zwarte peper toevoegen.

Wat is een rub

Procureur met een droge droge rub

Een rub is een droge mengsel van kruiden waarmee je het vlees inwrijft voor je het op de BBQ / Smoker gaat bereiden, een rub gebruik je bij het bereiden op lage temperaturen omdat deze suiker bevat (bij hoge temperaturen zal de suiker verbranden).

Deze rub is gebaseerd op Amerikaanse rubs, en bevat de vier onderdelen dat zijn zout, suiker, smaakmakende en pittige kruiden.

Bereiding

Bruine basterdsuiker drogen

Droog de bruine basterdsuiker zodat de rub houdbaar wordt en niet gaat plakken, dit kun je op keukenpapier doen deze onttrekt het vocht.

Kruiden voor de Royaal BBQ pork rub

Weeg de kruiden afzonderlijk af, teveel cayennepeper of een vergeten ingrediënt kan je rub verpesten.

Gebruik voor het mengen een doorzichtige ronde kom hiermee kun je de kruiden beter mengen en is het ook zichtbaar of het goed gemengd is.

Royaal BBQ pork rub

De rub kun je enkele maanden in een gesloten verpakking op een droge plaats bewaren.


Ruler Royaal BBQ - smoker Royaal BBQ - thermometer Royaal Genieten - wijnen