Oosterse entrecote spiezen met geroosterde sesam

Oosterse entrecote spiezen met geroosterde sesam, detail view

Een bijzonder maar heerlijk en imposant barbecue gerecht, entrecote aan spiezen op oosterse wijzen met geroosterde sesam. We hebben hierbij gekozen voor Belgisch Wit Blauw entrecote, deze is groot van formaat en heeft een prachtige vet marmering voor de smaak en malsheid. En om het geheel af te maken met een bijpassende Oosterse salade.

IngrediŽnten

    Voor de 6 royale spiezen

  • 900 gr entrecote (snij dikte 2-2,5cm)

    Voor de marinade van de spiezen

  • 28 ml sojasaus
  • 7 ml olijfolie
  • 8 gr bruine basterdsuiker
  • 4 gr geroosterde sesam zaad
  • 1 gr ui poeder
  • 1 gr gemalen 4 seizoenen peper
  • 1 gr knoflook poeder
  • 1 gr gember poeder
  • 2 gr zout

Benodigdheden

  • Barbecue geschikt voor direct en indirect grillen
  • Spiezen

Voorbereiding

Entrecote gemarineerd met oosterse marinade en geroosterde sesam

Meng alle ingrediŽnten voor de marinade van de spiezen goed door elkaar. snij blokvormige staven uit de entrecote en laat deze minimaal 3 uur marineren.

Voor de Oosterse dressing doe je alle ingrediŽnten in een kom en goed mengen. Tip; met een staafmixer meng je het grondig en snel.

Voor de salade, snij de Chinese kool in dunne korte reepjes, de komkommer in julienne en honingtomaatjes in vier partjes, meng dit nog niet met de veldsla.

Maak de barbecue gereed voor indirect grillen op 160įC, rijg de staven vlees dwars aan de spiezen.

Idee; laat de repen aan ťťn stuk en snij ze pas in losse spiezen als ze gaar zijn. Dan kun je de prachtige structuur en gaarheid van het vlees zien. Dit is om te watertanden.

Bereiding

Gemarineerde Oosterse entrecote spiezen met geroosterde sesam, klaar om te indirect te garen op de barbecue

Plaats de spiezen indirect op de barbecue en gaar deze tot de gewenste gaarheid. Om de spiezen uiteindelijk medium te krijgen gaar je ze indirect tot 45įC kerntemperatuur. Voor die heerlijke grillsmaak en grillmarks (lijnen) grill je de spiezen direct aan beide zijden, doe dit kort maar heet.

De Oosterse entrecote spiezen met geroosterde sesam gegaard tot een kerntemperatuur van 45įC

Meng voor de salade de ingrediŽnten met de veldsla en leg dit op het bord, druppel hier de Oosterse dressing over.

Laat de spiezen een enkele minuut rusten losjes afgedekt met aluminium folie, snij ze af tussen de spiezen en plaats ze op het bord.



Geniet ervan en eet smakelijk!



Oosterse entrecote spiezen met geroosterde sesam, direct grillen aan beide zijden voor die heerlijke grillsmaak en grillmarks Oosterse entrecote spiezen met geroosterde sesam, doorgesneden voor dat heerlijke aanblik De Oosterse entrecote spiezen met geroosterde sesam


Ruler Royaal BBQ - barbecue's Royaal BBQ - accessoires Royaal Genieten - wijnen