Oma's pannenkoek

IngrediŽnten

  • 250 gram bloem
  • 8 gram bakpoeder
  • 2 eieren
  • 350 ml melk
  • 150 ml oud bruin bier
  • Zout naar smaak (1/2 theelepel)
  • Suiker naar smaak (2 theelepels)
  • Boter om te bakken

Voorbereiding

Wanneer je van gevulde of dikkere pannenkoeken houdt kun je bakpoeder aan de mix toevoegen. De bakpoeder zorgt ervoor dan de pannenkoek niet melig, maar lekker luchtig wordt. Voor dunnere pannenkoeken is dit niet nodig.

Doe de bloem en bakpoeder in een grote kom en mix dit voorzichtig maar goed door elkaar.

Voeg bij de bloem, eieren en de helft van de melk toe en meng dit met de garde of mixer goed door elkaar tot er een homogeen mengsel ontstaat.

Voeg de resterende melk en het oud bruin bier toe en meng dit goed, breng het geheel op smaak met zout en suiker.

Laat het beslag een halfuur rusten zodat het mengsel op smaak kan komen.

Bereiding

Roer het beslag voor gebruik en tussentijds door.

Verhit een klont boter in de Skillet, schep naar wens de hoeveelheid beslag in de pan ( +/- 1 soeplepel) en draai met de pan rond om het beslag goed te verdelen. Bij een gevulde pannenkoek direct de vulling aanbrengen.

De pannenkoek is klaar om te draaien als deze loslaat in de pan en de randen bruin kleuren. Draai de pannenkoek doormiddel van de welbekende salto of met een paletmes. laat deze zijde even bakken en de heerlijke pannenkoek van oma is klaar!

Eet smakelijk!


Ruler Royaal BBQ - skillets Royaal BBQ - accessoires Royaal Genieten - wijnen