Muisrosbief met aardappelpakketjes

Ingrediėnten

Voor de muisrosbief

  • 2,5 Kilogram muisrosbief (of rosbief)
  • 1 Fles cider
  • Gemengde Italiaanse kruiden
  • Vers geplukte tuinkruiden (dragon, rozemarijn, lavendel)
  • Zout
  • Peper

Voor de aardappelpakketjes

  • Aardappelpuree
  • 1 Bakje verse kruidenkaas
  • 150 Gram peultjes
  • 100 Gram zongedroogde tomaten in olie
  • 4 Plakken rauwe ham
  • 4 Vellen filodeeg

Bereiding

Muisrosbief op de BBQ

Plaats onderin de barbecue, naast de briketten, een aluminium schaal gevuld met cider en de gemengde Italiaanse kruiden. Bestrooi de rosbief met peper en zout. Grill het vlees kort rondom aan, leg het vervolgens op een bedje van vers geplukte tuinkruiden, dragon, rozemarijn en lavendel. Gaar het dan indirect op 140 °C totdat de rosbief een kerntemperatuur van 50°C heeft.

Doorsnede muisrosbief

Leg tijdens het indirect garen van de rosbief naast het vlees de aardappelpuree pakketjes. Meng de aardappelpuree met de verse kruidenkaas, verse gekookte peultjes, in stukjes gesneden gedroogde tomaten in olie en leg het bovenop een vel filodeeg. Daarop gaat een plak rauwe ham. Vervolgens de pakketjes opvouwen en op een stuk aluminiumfolie op het rooster leggen. Bakken op 150-160 °C voor ongeveer 30 minuten.

Muisrosbief met de aardappelpakketjes opgemaakt op bord

Wanneer de rosbief een kerntemperatuur van 50°C heeft bereikt pak je hem in aluminium folie en laat deze voor 10 minuten rusten. De kerntemperatuur zal nog doorstijgen, daarom altijd vlees dat rose moet zijn op een lagere tempertuur van de barbecue halen.

Trancheer de rosbief in mooie plakjes en serveer met de aardappelpakketjes.

Eet smakelijk!


Ruler Royaal BBQ - barbecue's Royaal BBQ - thermometer Royaal Genieten - wijnen