Gevulde portobello met paprika ei vulling en een topping van geitenkaas

Leuk en lekker variëren op de barbecue met deze heerlijke side dish, gevulde portobello met paprika ei vulling en een topping van geitenkaas met de warmte en smaak van de barbecue. De portobello is een ideale champignon om te vullen door zijn grootte, het is eigenlijk een grote kastanje champignon en heeft dan ook die herkenbare volle champignon smaak.

Wil je het recept anders of liever vegetarisch kijk dan onder het kopje "Variëren" hier hebben we een aantal tips geplaatst.

Ingrediënten

  • 6 Portobello's
  • 1 kleine rode paprika
  • 1 kleine gele paprika
  • 1 kleine groene paprika
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gr gerookte spekblokjes
  • 1 groot ei
  • 35 ml melk
  • 35 ml room
  • Versgemalen peper en zout
  • 100 gr geitenkaas

Voorbereiding

Portobello's gevuld met paprika, ui, spekblokjes en knoflook naar smaak

Snij de rode, gele en groene paprika in kleine stukjes, snipper de ui en hak het teentje knoflook fijn. Meng de paprika met de gesnipperde ui, blokjes spek en voeg naar smaak de knoflook toe.

Maak de ei vulling klaar. Meng het ei, melk en room rustig door elkaar zonder er lucht in te kloppen. Breng de ei vulling op smaak met versgemalen peper en zout.

Hol de Portobello’s uit en vul deze met de groenten, de ei vulling wordt er pas op de barbecue ingegoten.

Bereiding

Gevulde portobello's indirect grillen op de barbecue

Maak de barbecue klaar voor indirect grillen op 180°C. Plaats de portobello’s indirect op de barbecue en vul deze met de ei vulling. Laat deze garen tot de vulling gestold is en de portobello mooi zacht.

Gevulde portobello met paprika ei vulling en een topping van geitenkaas

Om het geheel af te maken strooi je fijne stukjes geitenkaas over de portobello’s, laat dit kort op de barbecue mee smelten.

Geniet en eet smakelijk!


Variëren

Vervang de geitenkaas eens door Parmezaanse kaas voor een Italiaanse tint.

Vegetarisch gevulde portobello’s is geen probleem. Maak het recept vegetarisch door de spekblokjes te vervangen door stukjes zongedroogde tomaat.


Ruler Royaal BBQ - barbecue's Royaal BBQ - accessoires Royaal Genieten - wijnen